Historia

Pietro (Piotr Malec)

Pietro, nie jest kolejną z wielu pizzerii które spotykamy na każdym kroku. Za jej powstaniem kryje się bogata historia właściciela który poświęcił większą część swojego życia szukaniu odpowiedzi na pytanie „jak zrobić dobrą pizzę”. Cała historia rozpoczyna się ponad 20 lat temu, kiedy to Piotr musiał emigrować do Włoch. Jako młody i pełen nadziei młody człowiek, szukał swojej pasji. Po wielu miesiącach poszukiwań znalazł ją.

Rozpoczynając pracę w restauracji „la Tenuta di RoccaBruna” pod okiem kucharzy którzy pizzą zajmowali się od pokoleń. Piotr nabierał doświadczenia w tworzeniu pizzy a jej tworzenie stało się częścią jego życia. Tak upłynęło 20 lat. Nadszedł czas powrotu do Polski. Wiele lat jakie zadedykował tworzeniu pizzy zaowocowało i tak powstała pizzeria Pietro.

W naszej pizzerii poświęcamy wiele uwagi naszym wyrobom jak i klientom. We Włoszech klient jest częścią rodziny i my także staramy się przykładać do tego aspektu wiele uwagi. Jesteśmy miejscem w którym można porozmawiać oraz spędzić miło czas. Aby umilić naszym klientom pobyt staramy się im dostarczyć wiele atrakcji takich jak nasz kucyk Jaś, piłkarzyki, stół bilardowy na zewnątrz lokalu, gdzie można sobie zagrać zupełnie za darmo. Pietro jest idealnym miejscem jeżeli chcesz poczytać książkę w ciszy nad brzegiem stawu a także na wieczorne swawole. Organizujemy również imprezy okolicznościowe i zapewniamy, że nie pożałujecie jeżeli wybierzecie nasz lokal.

Do samego wytwarzania pizzy wkładamy część naszego serca. Produkty z jakich wykonujemy nasze pizze są naturalne oraz pochodzą od lokalnych dostawców. Ciasto do pizzy wytwarzane jest na miejscu z kilku rodzajów mąk, bez dodatków chemicznych. Kurczak smażony jest bez dodatku oleju. Robimy to w naszym piecu opalanym drewnem a sama pizza wykonywana jest na oczach klienta aby ten widział i był świadom naszego oddania sprawie. Doświadczenie jakie nabrał Piotr we Włoszech zaowocowało także oryginalnymi produktami takimi jak kanapki włoskie, które mają niepowtarzalny smak i są owocem pracy w RoccaBruna. Także oryginalnego „pieroga Pietro”. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów do większości naszych dań dołączyliśmy zdjęcia aby przedstawić wygląd naszych potraw. Mamy nadzieję, że czas spędzony w Pietro będzie czasem niezapomnianym skąd wyjdziecie najedzeni, zadowoleni i wrócicie do nas 🙂 Pozdrawiamy gorąco i życzymy smacznego!